A második világháború után Németország, hivatalos nevén a Német Szövetségi Köztársaság vált a világ egyik leggazdagabb országává, ahol a bérek a mai napig fokozatosan növekednek. A Max-Service szerint ezért is van az, hogy rengetegen döntenek úgy, hogy saját országukat hátrahagyva Németroszágba mennek, hogy ott telepedjenek le, keressenek munkát. Habár három hónap feletti tartózkodás esetén engedélyért kell folyamodni, német munka 2011 óta a magyarok számára is elérhető előzetes engedélyezési eljárás nélkül is.

Munkavállalás Németországban
Munkavállalás Németországban

 

Mielőtt kimenne Németországba dolgozni, nem árt itthon megtanulni a nyelvet, hiszen minden németországi munka megköveteli a német nyelv legalább alapfokú ismeretét, a munka természetétől függően; de a beilleszkedéshez is elengedhetetlen a kommunikáció a munkatársakkal (is) például. Sokféle különböző módon lehet fejleszteni a német nyelvtudást, többek között nyelvtanfolyam, magántanár segítségével, ki mit engedhet meg magának pénzügyi helyzete és lehetőségei alapján.

 

Négy lépés Németország felé

A Max-Service Kft, ami egy Magyarországon és Németországban működő vállalkozás, segíthet Önnek képesítésének megfelelő munkát keresni Németországban, ehhez mindössze ki kell töltenie a jelentkezési lapot, elmenni egy állásinterjúra és beszerezni a megfelelő papírokat, mint például az útlevél és a nemzetközi TAJ kártya. Alaptőke szükséges,mert bár regisztrációs díjat nem kell fizetni, és a szállást ingyen biztosítjuk, a kiutazás és az ottani megélhetés az első fizetés megjövetele előtt megoldandó feladat annak, aki német munkát vállalna. Saját kocsival rendelkezők előnyben vannak,de nem feltétel németországi munka szerzéséhez.

Cégünkkel igen egyszerű munkát szerezni Németországban -négy lépésben le is lehet írni a teendőket. Először is lépjen kapcsolatba cégünkkel, amit úgy tehet meg, hogy kitölti a weboldalunkot található jelentkezési lapot, és kiválaszthatja az Önnek megfelelő iparágat, amelyben el szeretne helyezkedni. Az ebben található adatokat cégünk összeveti az ekérhető német munkalehetőségekkel, amiről Ön e-mailben értesítést kap, mellette leírva a munka vállalásához szükséges feltételeket. Utolsó lépésként, miután minden dokumentum rendelkezésre áll és a részletekben megegyezésre jutottunk, munkaszerződést írunk és a munka Németországban meg is kezdődhet. A Max-Service előnyei közé tartozik,hogy a munka megkezdése előtt mindenről tájékoztatjuk és ezt szerződésbe foglaljuk, a kiutazást követően pedig tartjuk Önnel a kapcsolatot, így bármiféle problémája adódik, cégünk munkatársaihoz bizalommal fordulhat segítségért.

 

Kétkezi munka Németországban
Kétkezi munka Németországban

Jól fizető állást találni Németországban nem jelent különösebb nehézséget cégünk segítségével,ha rendelkezik a megfelelő képesítéssel és nyelvtudással. Rengeteg munka közül választhat,főként egészségügyi vagy fémiparhoz kötődő szakmák közül, többek között szerezhet ápolói munkát Baden-Württemberg tartományban Stuttgart környékén, dolgozhat CNC esztergályosként, CNC forgácsolóként, programozóként, marósként Niedersachsen szövetségi államban, Peine-ban vagy autószervizben.